Σταδιακή άρση μέτρων στη Γερμανία – Συμφωνία Johnson & Jonson με Merck στις ΗΠΑ – Βασιλικό σκάνδαλο στην Ισπανία

Μόλις το 3% των Ισπανών έχει κάνει το εμβόλιο αλλά αυτό δεν απασχολεί τις πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα. Πενήντα επτά ετών η μία και 55 η άλλη, εμβολιάστηκαν κρυφά στο Αμπού Ντάμπι, όπου ταξίδεψαν τον Φεβρουάριο, για να δουν τον αυτοεξόριστο πατέρα τους, Χουάν Κάρλος.

Το παλάτι που προσπαθεί να αποφύγει ένα ακόμη σκάνδαλο, είπε ότι οι δύο πριγκίπισσες δεν είναι πια επισήμως μέλη της βασιλικής οικογένειας και σημείωσε ότι ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του θα περιμένουν τη σειρά τους.

Στην Ολλανδία, τα ξημερώματα της Τετάρτης εξερράγη ο μηχανισμός έξω από διαγνωστικό κέντρο για την Covid-19 στο Μπόβενκάρσπελ, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Η μικρή πόλη έχει χτυπηθεί από την πανδημία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα.

Βήμα βήμα θα αρχίσει από τις 8 Μαρτίου η Γερμανία να χαλαρώνει το λοκντάουν, επιτρέποντας αρχικά περισσότερες συναντήσεις και το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων. Ενόψει και τοπικών εκλογών τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει την οικονομία, όλα όμως θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό των εμβολιασμών και των τεστ.

Στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος Μαΐου όλοι οι ενήλικοι Αμερικανοί θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλιο διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Σε αυτό αναμένεται να συμβάλει η συμφωνία που προβλέπει ότι η Merck θα παρασκευάζει εμβόλια για λογαριασμό της Johnson & Johnson, η οποία έχει μείνει πίσω στην παραγωγή.

Αντίθετα με τις οδηγίες του Τζο Μπάιντεν για αυξημένη επιφυλακή, το Τέξας καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας και ανοίγει υπό προϋποθέσεις όλες τις επιχειρήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ / Επιμέλεια: Παντελής Γκόνος

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΒαριά ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Μπασκόνια (91-66)
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – ΕΛΚ: Να εγκριθούν τα Εθνικά Σχέδια από το Ταμείο Ανάκαμψης – Στην Ελλάδα αναλογούν 4 δισ.