Βρετανία: «Κυνήγι» για τον εντοπισμό ατόμου με το βραζιλιάνικο στέλεχος

Στο «κυνήγι» ενός από τα άτομα που εισήγαγαν την παραλλαγή του κορονοϊού από την Βραζιλία έχουν επιδοθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας, κυρίως για να κατανοήσουν τις κινήσεις του και να ταυτοποιήσουν τις επαφές του.

Ο «μυστηριώδης» ασθενής φαίνεται να είναι ένας από του πρώτους που έφεραν το βραζιλιάνικο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί έξι φορείς του βραζιλιάνικου στελέχους στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή το βράδι.

Τα δύο κρούσματα βρέθηκαν στο νότιο Gloucestershire και τα τρία στη Σκοτία, ενώ δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.

Το έκτο κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί, όπως δεν εξακριβώθηκε και το πού ακριβώς έκανε το τεστ, παραδέχτηκε η υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας (PHE). Αξιωματούχοι υγείας έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να βρουν αυτό το άτομο και να εντοπίσουν εκατοντάδες επιβάτες σε μια σειρά πτήσεων που συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Βραζιλία από τις αρχές του μήνα.

Η ανησυχία αφορά στην αυξημένη μεταδοτικότητα που παρουσιάζει το στέλεχος της Βραζιλίας, ή αλλιώς P1 όπως ονομάστηκε, αλλά και την πιθανότητα να διαφεύγει από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Τα θετικά νέα είναι ότι πλέον είναι εύκολο να εμπλουτίσουν τα εμβόλια με προστασία από τα νέα στελέχη του Covid πολύ πιο γρήγορα, «είναι θέμα μηνών» λένε οι ειδικοί.

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Κούγιας: Εναντίον ποιων θα καταθέσει μηνύσεις και η ιδιαίτερη μεταχείριση που επιφυλάσσει στα δικαστήρια για τον Γιώργο Καπουτζίδη και για παρουσιάστρια
Επόμενο άρθρο«Atlantic»: Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο για τη διαδοχική επιστροφή στη μετα-πανδημική κανονικότητα