Επιπλέον 70 κλίνες ΜΕΘ Covid μέσα στις επόμενες μέρες – Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής

Χθες οι εισαγωγές στην Αττική έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 274 σημείωσε ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και πρόσθεσε πως η διαχείριση της κατάστασης θα γίνει προς το καλό των πολιτών.

Προετοιμασίες για μια δύσκολη εβδομάδα

Άλλες 150 εισαγωγές έγιναν στην υπόλοιπη επικράτεια. Η κατάσταση θεωρείται ακόμα υπό έλεγχο, ωστόσο είναι μεγάλη η αγωνία και για ασθενείς και για τους υγειονομικούς. Αυτό το σαββατοκύριακο δίνονται εξιτήρια κατ’ εξαίρεση σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία ενώ την ίδια στιγμή γίνονται προετοιμασίες για να μεταφερθούν γενικά περιστατικά σε άλλες κλινικές καθώς διευρύνεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Τα επιχειρησιακά σχέδια των νοσοκομείων εφαρμόζονται κατά γράμμα και γίνονται διορθωτικές κινήσεις» είπε  ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και εξέφρασε αισιοδοξία ότι την ερχόμενη εβδομάδα που αναμένεται πολύ δύσκολη θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία και σε ό,τι αφορά τους ασθενείς με κορονοϊό, όσο και σε ό, τι αφορά τους ασθενείς με άλλες νόσους.

Τα ενεργά κρούσματα ξεπέρασαν τις 12.000 σε όλη τη χώρα, με την Αττική να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται Πειραιάς και δυτικός τομέας.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων και κατ επέκταση στην παράταση του lockdown και στο «κοκκίνισμα» των δέκα περιφερειών είναι

  • Η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα που αυξάνει τις πιθανότητες να συναντήσουμε κάποιον συμπτωματικό,
  • ο κακός καιρός που ευνοεί την παραμονή σε ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους, και
  • το μεταλλαγμένο στέλεχος που εμφανίζει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Τσικνοπέμπτη φέτος στο σπίτιΒασιλακόπουλος: Το Πάσχα θα είναι πιο ανθρώπινο

Χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ενόψει και της Τσικνοπέμπτης. «Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη στα σπίτια μην βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα έξαρση» είπε.

«Την κινητικότητα να την διοχετεύσουμε σε λογικές οικονομικές δραστηριότητες αντί να την εκτονώνουμε σε προσωπικές επαφές στα σπίτια» είπε στην ΕΡΤ ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΝΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Κι ενώ οι επόμενες μέρες προβλέπονται κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι για τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Το Πάσχα θα είναι πιο ανθρώπινο στα χωριά μας, το καλοκαίρι θα έχουμε τουρισμό και από Σεπτέμβριο θα έχουμε πίσω τις ζωές μας, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Μέχρι σήμερα 10% στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί, αν προσθέσουμε και αναρρώσαντες φτάνουμε στο 20% ανοσίας τον Μάρτιο στην χώρα. Γνωρίζουμε από το ισραηλινό μοντέλο ότι αυτό αλλάζει το τοπίο που κινούμαστε» είπε στην ΕΡΤ πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή για επανέναρξη στις 7 Μαρτίου από οκτώ σωματεία στην ΕΟΚ
Επόμενο άρθροΝέα στοιχεία για την ένοπλη επίθεση μέσα από ταξί σε βάρος 30χρονου στον Αγ. Παντελεήμονα