Σ. Μισέλ: Τον Μάρτιο στρατηγική συζήτηση για Ανατολική Μεσόγειο και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Τον Μάρτιο θα γίνει στρατηγική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση μεταξύ της ΕΕ και την Τουρκία σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ερωτηθείς μετά την τηλεδιάσκεψη κορυφής προσθέτοντας ότι θα προετοιμαστεί αυτή η συζήτηση το επόμενο διάστημα.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, είναι σημαντικό στοιχείο. Την ίδια ώρα, δεν είναι μυστικό ότι τους τελευταίους μήνες είχαμε κάποιες δυσκολίες με την Τουρκία» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ αλλά ο στόχος είναι λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις που έχουν ληφθεί να συζητήσουμε ξανά τον Μάρτιο και να λάβουμε αποφάσεις μαζί γι’ αυτό το ζήτημα.

Στο μεταξύ τη δέσμευσή τους για στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ τόνισαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ τη δεύτερη ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ενώ εξέφρασαν την ανυπομονησία τους για συνεργασία με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ.

«Μία ισχυρότερη Ευρώπη δημιουργεί ισχυρότερο ΝΑΤΟ» επισήμανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προσθέτοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν και η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει το μερίδιό της.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εστίασε στη συνεργασία της ΕΕ με το ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι «η περιοχή της Μεσογείου είναι στρατηγικής σημασίας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Προηγούμενο άρθροO Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Άρσεναλ για τους “16” του Europa League
Επόμενο άρθροΤαραντίλης για επίθεση σε γραφείο Αυγενάκη: Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται