Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και τις μεταλλάξεις

Έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα,  η χώρα κατέγραψε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εισηγούνται στην κυβέρνηση την παράταση του lockdown στην Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές, όπου το ιικό φορτίο είναι μεγάλο.

Στη Θεσσαλονίκη, τα στοιχεία από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αν και η αύξηση που παρουσιάζεται είναι μικρή, ενώ δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ covid19. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στην εφημερία της 25/2/2021 στο “Παπανικολάου“, έγιναν 25 εισαγωγές από τις 57 συνολικά προσελεύσεις ασθενών με ύποπτα συμπτώματα, ενώ, στην αμέσως προηγούμενη εφημερία πριν από 4 ημέρες, οι εισαγωγές ήταν 22.
 Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν όμως τα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, καθώς εμφανίστηκαν 12 νέα στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή 27 στο σύνολο.
Την ίδια ώρα, οι πολίτες σχηματίζουν καθημερινά ουρές, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test.
 Εντωμεταξύ, 10 κρούσματα κορονοιού  εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, οδηγούς και σταθμάρχες, στον τερματικό σταθμό του ΙΚΕΑ, μέσα σε μία εβδομάδα.
Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Γιώργος Σκόδρας, είπε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι, ότι ο Οργανισμός ακολουθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα και ότι τα τέστ που έγιναν σε 250 άτομα στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης,  βγήκαν όλα αρνητικά, ενώ στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα, βρέθηκε μόνο ένα θετικό.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ
Προηγούμενο άρθροMasterChef 5: Η συντριπτική ήττα φέρνει απίστευτη ένταση!
Επόμενο άρθροΈφθασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης – Δείτε φωτό