Στο “κόκκινο” η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Να επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο θεσμικό της πλαίσιο, καλώντας ταυτόχρονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε συναίνεση για την αντιμετώπιση των φαινομένων κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης, στοχεύει με την αυριανή παρουσία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση νομοθετικών και θεσμικών ρυθμίσεων που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo θα αποτελέσει το ένα σκέλος των παρεμβάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια.

Το έτερο, σύμφωνα με πληροφορίες θα σχετίζεται με τα φαινόμενα εκχυδαϊσμού, που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών, με τον πρωθυπουργό να εκπέμπει μήνυμα στήριξης στην υπουργό Πολιτισμού.

«Είμαστε ένα  συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου. Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων, λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας είναι βέβαιο ότι θα επιμείνει στην πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού στην υπόθεση Λιγνάδη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι όσο κι αν επιχειρεί να στρέψει αλλού τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί απολογούμενος στο κοινοβουλευτικό βήμα και ότι δεν πρόκειται να αποφευχθεί η συζήτηση για τις αποκαλύψεις που απασχολούν ολόκληρη τη χώρα.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι ουδέποτε έχουν υιοθετήσει, αντιθέτως έχουν καταδικάσει και καταδικάζουν απερίφραστα χυδαιότητες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό όμως όπως λένε, δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτική ευθύνη την οποία και πρέπει να αναλάβει.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Μαρίνα Παπαδάκη, Γιώργος Παντελάκης

Προηγούμενο άρθροΣερβία: Έξαρση της πανδημίας με εστία μετάδοσης τα χιονοδρομικά κέντρα – Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί
Επόμενο άρθροΣχόλιο της ΝΔ με αφορμή ανάρτηση του Π. Πολάκη στα κοινωνικά δίκτυα