Κοτανίδου: Καταλάβαμε όλοι ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

“Με αυτή την απίστευτη πανδημία, η οποία μαστίζει όλον τον πλανήτη, όλοι καταλάβαμε ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας“, τόνισε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία συμμετείχε στην ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως είπε η κα. Κοτανίδου, “‘όλοι απευθυνθήκαμε στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο με τα χιλιάδες προβήματά του, με τα 10 χρόνια κρίσης, με όλες τις ανεπάρκειες που είχε, κατάφερε να ανταπεξέλθει μέχρι τώρα σε όλη αυτή την άνιση μάχη με την πανδημία“.

Σημείωσε ότι “μέχρι σήμερα καταφέραμε να μην αφήσουμε κανέναν ασθενή εκτός της ΜΕΘ, παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την πρώτη στιγμή της πανδημίας”.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν ακόμα λίγη υπομονή, να παραμείνουν στα σπίτια τους, “μήπως και καταφέρουμε με μεγάλη επιτυχία να ξεπεράσουμε αυτό τον σκόπελο”. Είναι πολύ σημαντικό, είπε και πρόσθεσε:

“Όλοι είμαστε κουρασμένοι. Κι εσείς και εμείς είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι. Δεν αντέχουμε παραπάνω, ούτε lockdown, ούτε να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Όμως, όπως είπε και ο υπουργός, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μας βγάλει στο φως του ηλίου πολύ γρήγορα. Και ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας, όπως όλοι οι Έλληνες ξέρουν να κάνουν Πάσχα”.

Προηγούμενο άρθροΒ. Κικίλιας: Ο συνδυασμός του εμβολιασμού με την τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει σταδιακά σε μια κανονική ζωή
Επόμενο άρθροΣτο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ – Ανησυχία από την πίεση στο σύστημα Υγείας