Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων και μεταλλάξεις – Συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των επιδημιολόγων. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαρία Σταθοπούλου, αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι ότι χθες τα κρούσματα ξεπέρασαν τις δυο χιλιάδες σε όλη τη χώρα και ότι διαρκώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικότερα σε εκείνα της  Αττικής όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 90%.

Επίσης, ανησυχούν και για τα μεταλλαγμένα στελέχη που εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα και είναι πιο μεταδοτικά.

Να σημειωθεί ότι αυξημένα αναμένεται να είναι και τα σημερινά κρούσματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ξεπερνούσαν τα 1.500.

Aναφερόμενος στην εικόνα που δημιουργείται μετά και την αύξηση των κρουσμάτων την Τρίτη, ο πρωθυπουργός είπε ότι απομακρύνεται η πρόθεση για σταδιακό άνοιγμα από την 1η Μαρτίου. “Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Το απόγευμα αναμένονται δηλώσεις του υπ. Υγείας, στην προγραμματισμένη εβδομαδιαία ενημέρωση ενώ Επίσης δεν έχει συζητηθεί καθόλου το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Πηγή: ΕΡΤ,  Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Προηγούμενο άρθροΠόθεν Έσχες: Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021
Επόμενο άρθροΑνησυχία για έξαρση κρουσμάτων και μεταλλάξεις – Συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι