Γ. Γεραπετρίτης: Αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμούς – Επανεξέταση παραγραφών

Νέα ρύθμιση – πακέτο, που θα περιλαμβάνει και «νομοθετικές παρεμβάσεις, αυστηροποίηση ποινών, καθώς και επανεξέταση των ζητημάτων παραγραφής, προανήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως: «Με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, η οποία έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπήρχε μεγάλη ελαστικοποίηση στα ζητήματα αυτά».

Σε κάθε περίπτωση «είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που έχει να κάνει με την Παιδεία στη χώρα και πρωτίστως, με τα ζητήματα των υποκείμενων διακρίσεων, π.χ. υπάρχει ένα θέμα υποεκπροσώπησης των γυναικών σε όλους τους χώρους. Αυτά είναι τα φαινόμενα τα οποία καλλιεργούν τις διακρίσεις και όλες αυτές τις παθογόνες καταστάσεις», δήλωσε.

Ερωτηθείς ειδικότερα αν η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα παραγραφής για βιασμό ανηλίκου, απάντησε πως «είναι κάτι που θα μελετηθεί». «Δυστυχώς με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα έφθασε να παραγράφεται πριν την ενηλικίωση σχεδόν. Όλα τα νομικά ζητήματα θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα είναι μέρος ενός πλαισίου».

Τέλος, έκανε γνωστό ότι μελετάται να είναι 20ετής η παραγραφή για βιασμό ανήλικου, τονίζοντας ότι θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα παραγραφής.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Λιγνάδη και τις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για “απόπειρα συγκάλυψης” και “αυτογελοιοποίηση” της κ. Μενδώνη, τόνισε ότι δεν θα υιοθετήσει τη φρασεολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. “Η κυβέρνηση φροντίζει ώστε να αποκαθίσταται η δικαιοσύνη των πραγμάτων. Έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί το ρεύμα για να σπάσει η σιωπή” είπε και σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το τί θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα Λιγνάδη.

“Είναι δυνατόν ένα θέμα, που αποτελεί απόστημα, που αφορά όλους τους εργασιακούς χώρους, να γίνεται μια άσκοπη κομματικοποίηση του φαινομένου των κακοποιήσεων” διερωτήθηκε.

Σχετικές ειδήσεις

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις κακοποίησης