Σαρώνει η «Μήδεια» σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη – Δυο νεκροί

Πρωτοφανείς οι καιρικές συνθήκες στην Αττική και σε όλη τη χώρα από τις πυκνές χιονοπτώσεις και το δριμύ κρύο που συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το χωριό Τρούπι της Βόρειας Εύβοιας και ένας 56χρονος έχασε την ζωή του πιθανότατα από το κρύο έξω από το μαντρί του στο οροπέδιο Λασιθίου. Νωρίτερα έγινε ευρεία σύσκεψη στη γραμματεία πολιτικής προστασίας με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Νεκρός βρέθηκε 80χρονος στο χωριό Τρούπι, στη Βόρεια Εύβοια. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε ειδοποιήσει ότι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σήμανε συναγερμός χθες, χρησιμοποιήθηκε και ερπυστριοφόρο, ωστόσο ήταν τόσο δύσκολη η πρόσβαση που στάθηκε αδύνατον να προσεγγίσουν οι δυνάμεις με αποτέλεσμα όταν τελικά έφτασε εκεί η βοήθεια να είναι πλέον αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε αναπνευστιικά προβλήματα, χρειαζόταν οξυγόνο και δεν υπήρχε ρεύμα.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου το χιόνι έχει φτάσει τα δύο μέτρα, 56χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός το πρωί, στο ποιμνιοστάσιό του.

Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό – Πρωτόγνωρο φαινόμενο

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας