Βελτιωμένη η εθνική πόλο νίκησε άνετα την Βραζιλία

Εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινή (14/2) αγχωτική νίκη επί της Γεωργίας, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών επιβλήθηκε 15-8 της Βραζιλίας και διπλασίασε τις επιτυχίες της στον Α΄ όμιλο του προ-ολυμπιακού τουρνουά, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ. Τα… βαριά όπλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (Βλαχόπουλος, Γενηδουνιάς, Φουντούλης) ανέλαβαν δράση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους μαχητικούς, πλην σαφώς υποδεέστερους, Λατινοαμερικάνους.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα, ιδιαίτερα στην άμυνα, όπου ήταν πολύ αποτελεσματικοί, ακόμη και σε φαση που βρέθηκαν με δύο παίκτες λιγότερους. Επιθετικά, και με εξαίρεση ένα γκολ του Γενηδουνιά σε ανοργάνωτη άμυνα, η εθνική χρειάστηκε περίπου ένα πεντάλεπτο για να βρει ρυθμό, όταν τον βρήκε όμως ξέφυγε με 5-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και έβαλε από νωρίς γερά θεμέλια νίκης. Η ελληνική ομάδα συνέχισε με τη δέουσα σοβαρότητα, έκλεισε το ημίχρονο στο +7 (10-3) και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Η εθνική αύριο (16/2) έχει ρεπό, καθώς επρόκειτο κανονικά να αντιμετωπίσει την Τουρκία, η οποία αποκλείστηκε από το τουρνουά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Έτσι η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα έχει μία ημέρα ξεκούρασης πριν το ντέρμπι του Α΄ ομίλου με το Μαυροβούνιο, που θα γίνει την Τετάρτη στις 5 μ.μ.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-2, 4-2, 1-3

Διαιτητές: Γουίλις (Ν. Αφρική), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Αντρέ Αβαλόνε): Σόρο, Πεντρόσο, Ντα Σίλβα, Κουτίνιο 1, Φρέιτας, Μπ. Γκόμες 2, Ρεάλ 2, Γκ. Γκόμες 3, Ρότσα, Φράνκο, Γκ. Γκιμαράες, Ρ. Γκιμαράες, Φερνάντες

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Μεγαλύτερη επιδείνωση από το βράδυ – Πότε τελειώνει η «Μήδεια»
Επόμενο άρθροΑπαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο