Ολοκληρώθηκε μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο

Προγραμματισμένη εθνική άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε από 9 έως και 12 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Συμμετείχαν πλοία, υποβρύχια και ελικόπτερα αλλάκαι μονάδες της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης σε περιοχές του βόρειο και κεντρικού Αιγαίου εκτελέστηκαν ασκήσεις με εντολές από όλες τις διοικήσεις του στόλου, δηλαδή σύνθετα γυμνάσια με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, και τακτικά αντικείμενα όπως οι επικοινωνίες μεταξύ πλοίων, πλους σε διαδρόμους με ειδικούς σχηματισμούς, πετρέλευση εν πλω, προσνηώσεις και απονηώσεις.

Επίσης πραγματοποιήθηκε εκτέλεση βολών εναντίον στόχων επιφανείας και ιπταμένων στόχων, προσβολές και υποστήριξη σκαφών ανορθόδοξου πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Άμυνας, με ολιστική προσέγγιση, συνεχίζει την αξιολόγηση των διεθνών προσφορών για την αγορά νέα φρεγατών, με κριτήρια, την επιχειρησιακή καταλληλότητα του κάθε πλοίου, το πακέτο επιλογών που υπάρχουν για αναβάθμιση παλαιότερων φρεγατών και για ενδιάμεση λύση έως ότου έρθουν τα νέα πλοία, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής ελληνικών ναυπηγείων στο πρόγραμμα.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Προηγούμενο άρθροΚαταβολές 112 εκατ. ευρώ σε 172.000 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθροΗ Γουινέα κατέγραψε τους πρώτους θανάτους από τον ιό Έμπολα μετά από 5 χρόνια