Κέρκυρα: Η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Γ. Αλτουβά

Η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Γεωργίου Αλτουβά της Καθολικής εκκλησίας της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στον μητροπολιτικό ναό της καθολικής εκκλησίας (ντόμο). Παρόντες ήταν και ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης και ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πρέσβης της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα (Νούντσιος) Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon TAI-FAI, καταγωγής από το Χονκ Κόνγκ .

dav

Από την Κέρκυρα παρόντες ήταν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της τοπικής εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα όλοι οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού, μάλιστα η τελετή δεν διέφυγε της προσοχής της αστυνομίας. Στον ντόμο μπήκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι παρόντες δεν ξεπερνούσαν τα 50 άτομα που προβλέπονται για τους μητροπολιτικούς ναούς, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών, των καθολικών καλογραιών, της μικρής χορωδίας, των τοπικών αρχών και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Στην τελετή διαβάστηκε το κείμενο της «Παπικής βούλας» για την εκλογή του νέου αρχιεπισκοπου, ομιλία έκαναν ο απερχόμενος αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτιέρης ο οποίος δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται ευτυχής και θεωρεί ότι ο διάδοχος του θα προχωρήσει την εκκλησία της Κέρκυρας ένα βήμα παρακάτω από το δικό του έργο.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αλτουβάς περιέγραψε την ευθύνη που αισθάνεται για τον έργο που αναλαμβάνει και ανέφερε ότι μελετώντας την ιστορία του τόπου μας εντυπωσιάστηκε από τους αγώνες των επτανησίων.

Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon TAI-FAI μιλώντας στα αγγλικά στους δημοσιογράφους εξέφρασε την εμπιστοσύνη του Πάπα Φραγκίσκου στον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής έκανε λόγο για την καλή συνεργασία που είχε με τον Ιωάννη Σπιτέρη και εξέφρασε την ελπίδα της συνέχισης της, σε μια εποχή που κοινός αντίπαλος είναι η απομάκρυνση της κοινωνίας από την εκκλησία.

dig

Την πρόθεση τους για καλή συνεργασία εξέφρασαν σε δηλώσεις τους οι τρεις βουλευτές Σ. Γκίκας, Α. Αυλωνίτης και Δ. Μπιάγκης όπως και η Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα και η Δήμαρχος Μ. Υδραίου

dav

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28-9-1973. Έκανε τις εγκυκλοπαιδικές του σπουδές στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών (Πατησίων) από το 1979 έως το 1991. Σπούδασε φιλοσοφία και θεολογία στο Ποντιφικό Ιεροσπουδαστήριο της Απουλίας “Πίοςο 11ος” στη Μολφέττα της Ιταλίας από 1992 έως 1997.

Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 5 Οκτωβρίου 1997 στον Ι. Ναό Αγ. Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής (Ενορία από την οποία προέρχεται).

Ακολούθως ενεγράφη στην Ποντιφική Σχολή Πνευματικότητας “Teresianum” στη Ρώμη για Μεταπτυχιακό, όπου σπούδασε δύο έτη και παρουσίασε την εργασία του.

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 3 Οκτωβρίου 1998 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Εργάστηκε ως βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου από 31 Δεκεμβρίου 1999, και ταυτόχρονα ως αντικαταστάτης Εφημέριος στην Ενορία του Αγ. Λουκάστο Ηράκλειο Αττικής κατά το 2000.

Διορίστηκε Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Λαυρίου και Βούλας από το 2001. Τότε διετέλεσε για τρία έτη Εκκλησιαστικός Παραστάτης για τους Εφήβους της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Αθηνών. Έπειτα διορίστηκε βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίουτο 2011 και εφημέριος στον ίδιο ναό από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Πρεσβυτέρων του Αρχιεπισκόπου από το 2007 έως σήμερα,Δικαστής στο Πρωτοβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο από το 2013, Διευθυντής των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων στην Ελλάδα από το 2014, και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τη Θ. Λατρεία.

Διδάσκει Θρησκευτικά στη Λεόντειο Σχολή Ν. Σμύρνης από το 2001, και στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγ. Ιωσήφ στην Πεύκη από το 2016 μέχρι 2019.

Προηγούμενο άρθροΈχασε τη μάχη για τη ζωή το 9χρονο κορίτσι με το σοβαρό αλλεργικό σοκ
Επόμενο άρθροΚλειστά τη Δευτέρα στην Αττική όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης