«Η πόλη στο σινεμά: το αστικό τοπίο ως κινηματογραφικός χαρακτήρας»: Από τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Rembrandt and the Cat

Ο κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Παπαδημητρίου διερευνά μια θυελλώδη όσο και συναρπαστική σχέση εκείνη της πόλης με τον κινηματογράφο.

Η πόλη και το σινεμά: μια σχέση μίσους και αγάπης, αλληλεξάρτησης και πάθους. Μια σύνδεση βαθιά και πολυεπίπεδη, σχεδόν θρησκευτική και οντολογική.

Αμέτρητοι σκηνοθέτες, από τον Ζακ Τατί έως τον Μάρτιν Σκορσέζε, από τον Φριτς Λανγκ μέχρι τον Σπάικ Λι, έχουν εξερευνήσει τις μυστικές διαδρομές, τις αθέατες πτυχές και την ακατανίκητη γοητεία του αστικού τοπίου.

Η αχανής μητρόπολη, πλανεύτρα και δηλητηριώδης, σκοτεινή και μεγαλειώδης, γεμάτη βιαία ξεσπάσματα και αφανέρωτα μυστικά, έχει υπάρξει ο κατ’ εξοχήν καμβάς των ιστοριών που αφηγείται ο κινηματογράφος.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μια σειρά από συγκλονιστικές ταινίες που απευθύνουν επιστολή δέους στο αστικό τοπίο. Ναός της αποξένωσης, λίκνο του μοντερνισμού, δαίδαλος του ανθρώπινου μυαλού, φορέας περιπέτειας – η πόλη δεν πρόκειται ποτέ να χάσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη μεγάλη οθόνη.

Ο κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Παπαδημητρίου εξερευνά τις ταινίες όπου η πόλη υπήρξε ισότιμος χαρακτήρας ή ακόμη και βασικός πρωταγωνιστής

Πλατφόρμα zoom /Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου/ Ώρα: 19:00 /Συμμετοχή: 7 ευρώ   

Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com