Εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο: Ζητάμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας κάθαρση

Τη θέση τους για τα όσα καταγγέλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, δημοσιοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο, με ανακοίνωση του σωματείου τους.

Συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την επικαιρότητα και τις αποκαλύψεις στο χώρο του Θεάματος. Από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι τασσόμαστε με την πλευρά των θυμάτων που θέλουν να μιλήσουν.

Πολλές φορές στο παρελθόν συγκρουστήκαμε με φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας. Δηλώσαμε ότι είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε όλους όσοι ανέχτηκαν συμπεριφορές εκμετάλλευσης, παραβίασης, προσβολής, κατάχρησης εξουσίας και τους παροτρύνουμε να βγουν και να μιλήσουν.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά τα φαινόμενα.

Όπου υπάρχουν καταγγελίες ή υπόνοιες ζητάμε να κινείται άμεσα Εισαγγελική έρευνα.

Ζητάμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας κάθαρση. Ιδίως εμείς οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο την ζητάμε ακόμα επιτακτικότερα και θέλουμε να είναι σε βάθος και σε όλα τα επίπεδα γιατί «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

Πάντα δηλώναμε το παρόν σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Τώρα ήρθε η ώρα να δηλώσουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας: ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει στο χώρο του Θεάματος και κατ επέκταση στην κοινωνία, ένα πλαίσιο αξιών που δεν θα παραβιάζονται οι ελευθερίες των «αδύναμων». Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη.

Γιατί ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε το ψευτο-ερώτημα «Γιατί τώρα;» με μια απόλυτη, σαφή κατάφαση.

«Ευτυχώς τώρα».

Προηγούμενο άρθροΓερμανία-έρευνα: Yπέρ της παράτασης του lockdown το 66% των πολιτών
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα του Β. Κικίλια στη Θεσσαλονίκη