«‘Ημουν ερωτευμένος» η δικαιολογία του Π. Χαϊκάλη – Νέες καταγγελίες ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση

Τον Παύλο Χαϊκάλη αφορούσε η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή όταν ήταν μαθητευόμενη σε σχολή υποκριτικής. Το αναγνώρισε ο ίδιος ο καλλιτέχνης ο οποίος ζήτησε συγνώμη αν υπερέβη, όπως είπε, τα όρια, ωστόσο, πρόσθεσε, ότι δεν υπήρξε παρενόχληση καθώς ήταν ερωτευμένος με τη μαθήτριά του, που ήταν τότε 19 ετών.

Ο Παύλος Χαϊκάλης αναγνώρισε τον εαυτό του στην καταγγελία που έκανε η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή για σεξουαλική παρενόχληση. «Ήμουν ερωτευμένος και της ζητώ συγγνώμη» απάντησε ο γνωστός ηθοποιός.

«Δεν ακυρώνω τον λόγο της, ήμουν ερωτευμένος μαζί της» δήλωσε στο OPEN ο Π. Χαϊκάλης, σημειώνοντας: «Εάν αυτό το σημείο στην τρυφερή ηλικία που ήταν εκείνη τη στιγμή ήταν κάτι που μπορεί να την είχε πειράξει, της ζητάω δημόσια συγγνώμη και σε αυτήν και στην μητέρα της και στον πατέρα της. Δεν υπήρχε καμία μείωση της προσωπικότητας και ήταν μια υπέρμετρη έκθεση ενός ερωτισμού δικού μου…»

Μια ημέρα νωρίτερα, η ηθοποιός είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από πασίγνωστο κωμικό ηθοποιό και καθηγητή της, χωρίς να τον κατονομάσει. Ήταν 17,5 ετών, όπως είπε, και είχε έρθει από την Κύπρο να σπουδάσει υποκριτική στην Ελλάδα.

«Με πήρε τηλέφωνο ένα πρωί, αυνανιζόταν και ήθελε να συμμετέχω και εγώ. Μου είχαν κοπεί τα πόδια. Του είπα ότι δεν θέλω, ότι σε βλέπω σαν πατέρα μου» είπε στο OPEN η Ηλιάνα Αραβή.

Την αυτοκριτική του έκανε ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος. Παραδέχτηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις πήρε το ρόλο του θύτη άθελά του, όπως είπε: «Κάνοντας σκέψεις με αυτή τη δυσάρεστη ευκαιρία λέω και εγώ μπορεί -σκέφτηκα 2 περιπτώσεις – να έχω πατήσει τα όρια του θύτη, χωρίς εκείνη τη στιγμή να το έχω καταλάβει».

Στο επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ηθοποιών έχουν φτάσει επώνυμες καταγγελίες. Σε κάθε φάκελο που θα ανοίγει θα καλούνται σε ακρόαση οι καταγγέλλοντες και οι καταγγελλόμενοι.

«Φυσικά θα στηρίζουμε τους συναδέλφους όταν υπάρχουν στοιχεία, όμως ο ρόλος του σωματείου δεν είναι του δικαστηρίου» δήλωσε η Λίλα Καφαντάρη, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ηθοποιών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Πειθαρχικό του Σωματείου Ηθοποιών για τις καταγγελίες.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Προηγούμενο άρθροΣεξουαλική βία: Σοκάρουν τα στοιχεία – Κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να ζητήσουν βοήθεια
Επόμενο άρθροΑνησυχία για την πολύωρη έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο