Κέρκυρα: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθημερινότητας του δήμου

Συνεχίζονται οι ποικίλες παρεμβάσεις του Συνεργείου Καθημερινότητας  του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην πόλη της Κέρκυρας και σε περιοχές του συνόλου των Δημοτικών Ενοτήτων. Οι παρεμβάσεις σχετίζονται με συντηρήσεις σχολείων, ευπρεπισμό και καλλωπισμό πρασίνου δημόσιων χώρων, συντηρήσεις και επισκευές πεζοδρομίων και επούλωση λακκούβων, καθαρισμούς αλλά και  συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα, τα συνεργεία το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν σημαντικές παρεμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων (συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων,  τμηματικό βάψιμο, σιδηρουργικές εργασίες,  ξυλουργικές εργασίες κ.α.) στα Τεχνικά Λύκεια, στα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Ιωάννη, Πέλεκα, Αγίου Προκοπίου, Γαστουρίου, Σπαρτύλα, Γουβιών, Γαρδελάδων, Καναλίων, Γαστούρι, Κυρά Χρυσικού, 4ο Δημοτικό Κέρκυρας, 6ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό Κέρκυρας, 6ο Γυμνάσιο, στο Νηπιαγωγείο Άνω Κορακιάνας, στο 11ο Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός Κάτω Κορακιάνας, 3ος Παιδικός Σταθμός, στο Αθηναγόρειο καθώς και στον 1ο βρεφικό σταθμό.

Σε ό,τι αφορά την βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, συνεχίζεται η αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίων στην παλιά Πόλη και ειδικά στην οδό Καποδιστρίου ενώ πραγματοποιήθηκε και επούλωση λακκούβων σε δημοτικούς δρόμους στις περιοχές Κοκκίνη, Πέλεκα, Ποταμό, Άγιο Προκόπιο, Αλεπού και  Κανάλια.  Επίσης, συνεχίστηκε και η σήμανση επικίνδυνων σημείων του οδοστρώματος όπου αυτό απαιτήθηκε  μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο νησί μας (Άνω Γαρούνα, Κανόνι).

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες από την υπηρεσία Πρασίνου, συνεχίζεται το κλάδεμα και ο ευπρεπισμός στην Πάνω Πλατεία, καθώς και η κοπή επικίνδυνων γηρασμένων δέντρων, ενώ παρεμβάσεις έγιναν  στο Μποσκέτο, στο Μαντούκι, στον Ανεμόμυλο, στην παραλιακή Γαρίτσας και στο Αεροδρόμιο. Επίσης, στους Γιαννάδες, στην οδό Επτανήσου, στην περιοχή στο Φλαγγίνειο και το Νεκροταφείο,  στο Τεμπλόνι,  στο Σκριπερό και στα Τρία Γεφύρια.

Τέλος, ηλεκτρολογικές εργασίες συντήρησης φθαρμένων εγκαταστάσεων και αλλαγής  λαμπτήρων πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας, στο Σκριπερό, στους Κυνοπιάστες και στις περιοχές Τεμπλόνι, Μάρμαρο, Κουραμάδες, Μπενίτσες, Άνω Κορακιάνα, Σκριπερό και  Αλεπού.

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Σύλληψη επιχειρηματία για μη εφαρμογή των μέτρων
Επόμενο άρθροΝ/σ για την ανώτατη εκπαίδευση: Καταθέτουν προτάσεις πρύτανεις και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ