Μπιλ Γκέιτς: Όσα έχει πει από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι σήμερα

Από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι τώρα, οι δηλώσεις του Μπιλ Γκέιτς έχουν βαρύνουσα σημασία. Η τελευταία του τοποθέτηση ήταν σχετικά με τις «τρελές» και «κακόβουλες» θεωρίες συνωμοσίας που τον αφορούν –σε σχέση με την πανδημία του νέου κορονοϊού–  οι οποίες κυκλοφορούν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνει ο Bill Gates. 

O συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι οι «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και για τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Anthony Fauci πιθανόν δημιουργήθηκαν, εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι εγώ και ο Δρ. Fauci θα ήμασταν τα κυρίαρχα πρόσωπα  σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», ανέφερε ο Gates, δηλώνοντας έκπληκτος από το γεγονός που, όπως είπε, ελπίζει να περάσει.

Ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί ότι θα διαθέσει, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Bill and Melinda Gates Foundation