Ιταλία: 11.252 τα νέα κρούσματα – Χαλάρωση μέτρων σε 16 Περιφέρειες

Aπολογισμό 11.252 νέων κρουσμάτων και 237 θανάτων, κατέγραψε η Ιταλία το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 213.364 διαγνωστικά τεστ, το 5,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Το Σάββατο 30/1 τα περιστατικά ήταν 12.715, με 421 νεκρούς.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 1/2 δεκαέξι ιταλικές περιφέρειες σε σύνολο είκοσι θα αποτελούν «κίτρινη ζώνη», με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, όμως, Ρομπέρτο Σπεράντσα, τόνισε ότι «χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή, για να μην υπάρξει πισωγύρισμα και να μη χαθεί η πρόοδος που επιτελέσθηκε τις τελευταίες εβδομάδες».

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η προειδοποίηση του Σπεράντσα και η διαφαινόμενη ανησυχία του, οφείλονται στο ότι, σήμερα, τόσο στο Μιλάνο, όσο και στη Νάπολη, καταγράφηκε πολυκοσμία σε αρκετές κεντρικές οδούς. Το ίδιο συνέβη και στη Ρώμη, όπου πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να επωφεληθούν των τελευταίων εκπτώσεων.

Η δημοτική αστυνομία και οι καραμπινιέροι «έκοψαν» περισσότερα πρόστιμα απ΄ότι συνήθως και οι ειδικοί άρχισαν να απευθύνουν νέες εκκλήσεις, προειδοποιώντας ότι «αν δεν τύχουν σεβασμού οι κανόνες συμπεριφοράς που όλοι γνωρίζουμε, ο κορονοϊός μπορεί να ξαναρχίσει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Ευρωπαϊκής Επιτροπής – φαρμακοβιομηχανιών για πανδημία και εμβόλια ανακοίνωσε η Φον Ντερ Λάιεν
Επόμενο άρθροΔεν ήθελα να βλέπω το Bachelor. Δεν το αντέχω