ΕΕΘ: «Κλείστε τους μεγάλους να δουλέψουν οι μικροί»

Έκκληση στην κυβέρνηση να μην  προχωρήσει σε καμία περίπτωση σε νέα απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου, απηύθυνε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,  με την παραίνεση, εάν πρέπει να ληφθούν μέτρα, λόγω αποφυγής διάδοσης της covid19, «να απαγορευτεί η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων, αλλά όχι των μικρών».

«Όλοι βλέπουμε αυτές τις 12 μέρες ότι το πρόβλημα του συνωστισμού δεν υπάρχει στα μικρά καταστήματα αλλά στις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών. Εκεί υπάρχουν ουρές και πολυκοσμία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι «τα μικρά καταστήματα λειτουργούν με υποδειγματική τάξη, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και κυρίως, λόγω του ότι το εσωτερικό τους μπορεί εύκολα να ελεγχθεί και, αφού έχουμε μικρό εμβαδόν, δεν υπάρχει πουθενά συγχρωτισμός». Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε άδικο να «τιμωρούνται με αναγκαστική αργία οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του λιανεμπορίου, όταν για το πρόβλημα ευθύνονται οι πολυεθνικές». Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρξει και μία έμμεση βοήθεια στις επιχειρήσεις που έχουν τόσο χτυπηθεί από την πανδημία, κατέληξε ο κ. Ζορπίδης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προηγούμενο άρθροAAΔΕ: Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της φορολοταρίας Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΟ «Mυστικός Κήπος» της Στέφανι Ντίνκινς ανθίζει στο Sundance Film Festival