Εγκρίθηκε το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm στην Ουγγαρία

Μετά την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, η Ουγγαρία ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο κατά της COVID-19 της Sinopharm. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε τις συγκεκριμένες κινήσεις.

Σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοσταθμό, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είχε τονίσει ότι μια συμφωνία για την αγορά του κινεζικού εμβολίου μπορεί να συναφθεί άμεσα. Η κυβέρνησή του παρακολουθεί επίσης προσεκτικά το αποτέλεσμα των μαζικών εμβολιασμών με το εμβόλιο της Sinopharm στη γειτονική Σερβία, είχε προσθέσει, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος προσωπικά θα επέλεγε το κινεζικό εμβόλιο καθώς είναι αυτό που εμπιστεύεται περισσότερο.

«Σήμερα η OGYEI (η ουγγρική ρυθμιστική αρχή) εξέδωσε την άδεια χρήσης και του εμβολίου της Sinopharm, άρα έπειτα από αυτά της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και του ρωσικού εμβολίου Sputnik μπορούμε επίσης να υπολογίζουμε και σε αυτό της Sinopharm», δήλωσε η αρχίατρος της χώρας Τσετσίλια Μίλερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στη χώρα αυτή των σχεδόν 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, συνολικά 364.909 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και 12.374 έχουν πεθάνει από την COVID-19 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται, περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ασκώντας πίεση στο σύστημα υγείας, και η κυβέρνηση παρέτεινε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της επιδημίας έως την 1η Μαρτίου. Σε αυτά περιλαμβάνεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο όλων των εστιατορίων, τα οποία λειτουργούν μόνο για την παράδοση παραγγελιών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προηγούμενο άρθροΟ κορονοϊός έπληξε take away και delivery
Επόμενο άρθροΕιδικό πρόγραμμα δρομολογίων από τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ για την Κυριακή 31 Ιανουαρίου