Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο-Αντιπαράθεση στη Βουλή

Δικογραφία σχηματίζεται για το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Διατάξεις του νεου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις, αλλά και αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, παραβιάστηκαν σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ το θέμα πυροδότησε και πολιτική αντιπαράθεση.

Με παραγγελία εισαγγελέα , η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία. Για το συλλαλητήριο δεν είχαν οριστεί οργανωτές, όπως προβλέπεται, παραβιάστηκε η πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων , αλλά και το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα για τη διάδοση ασθενειών.

«Αντί να δώσει βάρος στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος η κυβέρνηση δίνει σημασία στο να καταστείλει κινητοποιήσεις πολιτών και το συνδικαλιστικό κίνημα», υποστήριξε στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας: «Δεν είναι δουλειά του αρχηγού της Αστυνομίας να βγάζει απαγορεύσεις συναθροίσεων «.

Σφοδρά πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου: «Στελέχη σας πρωταγωνιστούν στη συγκρότηση δικτύου αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, αναγορεύοντας τον μέσα από τις δηλώσεις τους σε λαϊκό αγωνιστή. Ομνύετε υπερ των καταληψιών κτιρίων, υπέρ της ανομίας στα πανεπιστήμια».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας τον περασμένο Σεπτέμβρη και δεν είναι η μοναδική περίπτωση συγκέντρωσης με παραβιάσεις των μέτρων, όπως τονίζεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο συνδικαλιστής δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του διαμεσολαβητή της Αστυνομίας να μην κλείσουν το δρόμο οι περίπου 100 διαδηλωτές , με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, συμπλοκές και τραυματισμοί .

ΕΡΤ1-ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Λάμπρος Παναγιώτου

Προηγούμενο άρθροΝέα Υόρκη: Τα εστιατόρια θα μπορέσουν να ξανανοίξουν του Αγ. Βαλεντίνου
Επόμενο άρθροΥΠΟΙΚ: Μεγαλώνει το «δίχτυ» ασφαλείας σε πληττόμενες επιχειρήσεις