Λασίθι: Τέσσερα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας βρέθηκαν θετικά στην covid-19

Μετά τους ελέγχους από τον ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκαν στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας, τέσσερα είναι – μέχρι στιγμής – τα μικρά παιδιά που έχουν προσβληθεί από την covid-19.

ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου ενημέρωσε ότι την περασμένη Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, επιβεβαιώθηκαν δύο θετικά κρούσματα covid-19 από παιδαγωγούς του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αμμούδας. Αμέσως μετά και κατόπιν αναλυτικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά όλοι οι γονείς των παιδιών των συγκεκριμένων τμημάτων, ώστε τα παιδιά να μπουν σε 14ημερη καραντίνα.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Σταθμός να παραμείνει κλειστός για τα επόμενα τρία 24ωρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Την Τετάρτη 27Ιανουαρίου, αργά το μεσημέρι, επιβεβαιώθηκε και τρίτο θετικό κρούσμα παιδαγωγού από τον ίδιο Σταθμό. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν θετικά τέσσερα παιδιά, ενώ υπάρχει υποψία και για τέταρτο θετικό στον κορονοϊό βρέφος. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους με ελαφρά συμπτώματα. Σαράντα μοριακά τεστ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους εργαζόμενους του βρεφονηπιακού σταθμού από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο, ενώ ανάλογος αριθμός  μοριακών τεστ πραγματοποιήθηκαν και στα βρέφη των τριών τμημάτων που εργαζόταν οι βρεφονηπιοκόμοι που βρέθηκαν θετικοί. Αύριο θα βγουν τα αποτελέσματα

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρώπη προωθεί την ελληνική πρόταση για κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid στο Ωραιόκαστρο μέσω της δράσης του ΕΕΘ