Μέτρα στήριξης ζητούν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ

3.700 καταστήματα ΟΠΑΠ πανελλαδικά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Τα έσοδα τους είναι μηδενικά, καθώς ακόμη και την περίοδο των εορτών του Πάσχα και των Χριστουγέννων που κατέγραφαν τους μεγαλύτερους τζίρους, παρέμειναν κλειστά. Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών, συνέτειναν σημαντικά στη μείωση των κερδών τους.

Οι ιδιοκτήτες τους που απασχολούν 18 έως 20 χιλιάδες εργαζόμενους, δεν έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή και, όπως τονίζουν, υπάρχει άνιση αντιμετώπιση σε σχέση με άλλους κλάδους.

Οι φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος είναι μεγάλες, ωστόσο οι περιορισμοί που επιβάλλονται ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, δεν τους δημιουργεί προσδοκίες για αυξημένα κέρδη. Αντίθετα, φοβούνται λουκέτα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούν περίπου 420 πρακτορεία, ο τζίρος των οποίων κατέγραψε πτώση κατά 50%, καθώς δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε ιντερνετικά ούτε με click away. Οι ιδιοκτήτες τους ζητούν τώρα από την εταιρεία να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο οι πράκτορες είναι ότι οι πελάτες θα στραφούν στον παράνομο τζόγο είτε στις ξένες εταιρείες ηλεκτρονικού τζόγου.

Δυσαρεστημένοι είναι και οι πελάτες, οι οποίοι τονίζουν ότι το διαδίκτυο είναι αναξιόπιστο. Θέλουν να ανοίξουν τα πρακτορεία, καθώς πλήρωναν εκεί τους λογαριασμούς τους, ενώ το προποτζίδικο της γειτονιάς ήταν για πολλούς σημείο συνάντησης με φίλους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΣΙΔΟΥ

Προηγούμενο άρθροΈφθασε στον Πειραιά ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό 11χρονης – Οδηγείται στον Εισαγγελέα
Επόμενο άρθροΟι αλλαγές από σήμερα στο Lockdown -Τι ισχύει στις μετακινήσεις