Η συγκλονιστική ιστορία ζωής ενός Κρητικού οδηγού που σώθηκε από σύμπτωση και ανακάλυψε πως δούλευε ανασφάλιστος!

Βρέθηκε στη Γερμανία, ταξιδεύοντας ως επαγγελματίας φορτηγού αυτοκινήτου όταν έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και χάρη σ’ έναν ομογενή γιατρό που του στάθηκε σαν αδελφός, κέρδισε τη μάχη με το θάνατο, αλλά στην πορεία ανακάλυψε πως ήταν ανασφάλιστος, αφού η εταιρεία στην οποία εργαζόταν δεν το είχε δηλώσει ποτέ ως εργαζόμενο!

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του 37χρονου Κρητικού οδηγού Γιώργου Βετουλάκη, ήλθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, από το οποίο ζήτησε παρέμβαση ο επαγγελματίας οδηγός και που αναδεικνύει το ζήτημα της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας, στον τομέα των μεταφορών.

Ο Γιώργος Βετουλάκης ταξίδευε με φορτηγό στη Γερμανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν σε ένα βενζινάδικο λιποθύμησε και χρειάστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο του Μονάχου.

Εκεί διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και για καλή του τύχη βρέθηκε μπροστά του ο γιατρός Μιχάλης Νάνος, που δουλεύει ως εντατικολόγος στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ανέλαβε πλήρως τη θεραπεία του και μάλιστα τον φρόντισε και στο σπίτι του, όπου αναγκάστηκε να τον μεταφέρει, όταν το νοσοκομείο ανακάλυψε πως ο 37χρονος ήταν ανασφάλιστος κι έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα από το Ίδρυμα.

Αφού κέρδισε την πιο σημαντική μάχη για τη ζωή του ο οδηγός, γυρνώντας στην Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στην περίπτωση του, όπου ανακάλυψε πως δεν ήταν η μοναδική περίπτωση ανασφάλιστου εργαζομένου στη συγκεκριμένη εταιρεία, που με τεχνάσματα και εταιρείες- φαντάσματα σε Βουλγαρία και Κύπρο, εισφοροδιέφευγαν και κατ’ ουσίαν  άφηναν ακάλυπτους τους εργαζόμενους τους.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Προηγούμενο άρθρο«Πράσινο» φως από λοιμωξιολόγους για γυμνάσια και λύκεια
Επόμενο άρθροΚίνα: Εστία μολύνσεων Covid -19 σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος – Ανησυχία από νέα κρούσματα