Σχολεία: Στόχος το πρώτο κουδούνι για το 2021 και στη δευτεροβάθμια – Τι συζητείται στους σχεδιασμούς επανεκκίνησης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προηγηθεί το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σχεδιασμό της επιστροφής στην κανονικότητα εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. “Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης βάζοντας φρένο σε σενάρια που πρόκριναν την επανεκκίνηση άλλων δραστηριοτήτων.

To άνοιγμα των Γυμνασίων και κυρίως Λυκείων που έχουν να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών θα τεθεί στην σύσκεψη των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή, όπου θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη των μαθημάτων πρέπει να θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ειδικούς μέχρι τότε θα έχει συγκεντρωθεί ένα πλήθος δεδομένων από το επιδημιολογικό αποτύπωμα της επανέναρξης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, που θα δίνει μια πρώτη εικόνα ως προς την επίδρασή τους στην εξέλιξη της πανδημίας. Στα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων θα βασίσουν τις όποιες αποφάσεις τους.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 300 άνθρωποι, ενώ καταγράφηκαν 27 νέοι θάνατοι .

(EUROKINISSI)

Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία και σε τρεις εβδομάδες η εστίαση