Παράταση έως και 2 μηνών στις προθεσμίες για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Παρατείνονται οι αρχικές προθεσμίες που αφορούν στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων: «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER)» μετά από υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «οι προθεσμίες μπορούν να παραταθούν έως και δύο μήνες έπειτα από τη λήξη των έκτακτων μέτρων προστασίας που ισχύουν στην εκάστοτε περιφερειακή ενότητα, ύστερα από αίτημα του δικαιούχου στις Ομάδες Τοπικής Δράσης».

Με την παράταση αυτή «διευκολύνονται οι δικαιούχοι σε μια σειρά από στάδια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, όπως η τροποποίηση τεχνικών δελτίων πράξεων, στην αίτηση προκαταβολής του δικαιούχου, στην αίτηση πληρωμής του δικαιούχου και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης του φορέα ή της επιχείρησης».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή διασφαλίζεται η απορροφητικότητα της δημόσιας ενίσχυσης και η αποφυγή απώλειας κρίσιμων ενωσιακών πόρων, ενώ συνεχίζεται η εύρυθμη υλοποίηση των επενδύσεων του υπομέτρου 19.2.

Προηγούμενο άρθροΣτον εισαγγελέα καταθέτει σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου
Επόμενο άρθροΖώδια σήμερα 20/01 Τετάρτη