Βελτιωμένη αισθητά η εικόνα των δρόμων της Πελοποννήσου

Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκάλεσε ο χιονιάς της κακοκαιρίας “Λέανδρος”.

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, κεντρικά αλλά και στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να διασφαλίσει -με αποχιονισμούς και την ρίψη αλατιού- την δυνατότητα κυκλοφορίας σε βασικούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου.

Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας παραμένει ανοιχτός.

Η εικόνα, το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως έγινε γνωστό, στην δεύτερη σχετική τηλεσύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή του γενικού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, ήταν σημαντικά διαφοροποιημένη από το πρωί και καταγράφεται ως εξής ανά Π.Ε.:

– Στην Αργολίδα έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος η κυκλοφορία στις περιοχές που το πρωί υπήρχαν δυσχέρειες, όπως στα Δερβενάκια, στον Αχλαδόκαμπο, στο Αδάμι και στην Πελεή, ενώ παρέμενες κλειστός ο δρόμος Τραχειά – Καρυά, προς τον οποίον ήδη κινούνται μηχανήματα.

– Στην Αρκαδία όλοι οι βασικοί επαρχιακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί.

– Στην Κορινθία η κυκλοφορία έχει πλέον αποκατασταθεί στο ορεινό οδικό δίκτυο, σε ορισμένα σημεία του οποίου απαιτούνται ωστόσο αντιολισθητικές αλυσίδες.

– Στη Μεσσηνία παρέμενε κλειστός ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτας – Σπάρτης στον Ταΰγετο, ενώ τα μηχανήματα είχαν φθάσει το μεσημέρι στην περιοχή του Τουριστικού, στην Αλαγονία.

Προηγούμενο άρθροH μεσημεριανή κατάσταση στους δρόμους της Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΚλειστά σε Φλώρινα και Αμύνταιο τα σχολεία τη Τρίτη 19 Ιανουαρίου λόγω παγετού