Επιδείνωση του καιρού με δριμύ ψύχος και χιόνια – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Στην κατάψυξη μπήκε η χώρα από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο. Στη βορειοδυτική Ελλάδα το θερμόμετρο κατέβηκε αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν, χιόνια έπεσαν στον Χορτιάτη και την Πάρνηθα αλλά και σε πολλές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού με δριμύ ψύχος και χιόνια. Βελτίωση αναμένεται ξανά από την Τρίτη.

Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, με το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας “Λέανδρος” να βάζει στην κατάψυξη σχεδόν όλη τη χώρα.

«Όλα τα εκχιονιστικά είναι στο πόδι, δεν υπάρχουν προβλήματα, κλειστός είναι ο δρόμος Αγίου Βασιλείου που πάντα είναι επικίνδυνος» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Γιάννης Ντίτσιος.

Στη Φλώρινα, κλειστά παρέμειναν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Το χιόνι μέσα στη πόλη ξεπέρασε τα 20 εκατοστά  χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα.

Στη Θεσσαλία, μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας βρίσκονται στις εθνικές οδούς και στους επαρχιακούς δρόμους προκειμένου να μην κλείσουν από τα χιόνια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα για όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει οδηγούν στη ΛΕΑ καθώς αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων

Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις τους έκανε από την πλευρά του ο ΓΓ του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. 

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη, Λία Χριστάρα, Θωμαϊς Αδάμου, Βαγγέλης Μητρούσιας

Προηγούμενο άρθροΜέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ανέργους – Ως τις 19/1 οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα 5
Επόμενο άρθροCovid-19: Εκτίμηση για 500.000 θανάτους στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα