Έβρος: Καταγραφή ζημιών και αποκαταστάσεις μετά τις πλημμύρες

Καταγραφή και αποκαταστάσεις ζημιών είναι σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλους τους Δήμους του Έβρου, μετά τα προβλήματα που προκάλεσε σε όλο τον νομό η πρωτοφανής, όπως χαρακτηρίζεται, βροχόπτωση.

Στον Δήμο Διδυμοτείχου, όπου η στάθμη του Ερυθροπόταμου ανέβηκε επικίνδυνα, τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή Πολιάς-Αβδέλλας, όπου το οδικό δίκτυο έχει πλημμυρίσει και έχει διακοπεί η κυκλοφορία, έπεσαν στύλοι ηλεκτροδότησης φωτισμού του δρόμου και αναφέρονται σοβαρές ζημιές σε μαντριά και αγροτικές αποθήκες, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης. Εχθές το απόγευμα, μετά την υποχώρηση αναχώματος της περιοχής, εκκενώθηκαν προληπτικά ορισμένα σπίτια του οικισμού της Πολιάς και οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία του Διδυμοτείχου. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τις επόμενες ώρες η στάθμη του Ερυθροπόταμου θα πέσει και η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται στον παραπόταμο του Έβρου.

Στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου διαπιστώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και οι πιο σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Και παρότι από νωρίς το πρωί αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στην κοινότητα Μικρού Δερείου και στους 7 οικισμούς της, η κατάσταση του οδικού δικτύου και των γεφυρών της περιοχής κρίνεται επικίνδυνη, και η σύσταση που δίνεται στους κατοίκους είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Και στον δήμο Σουφλίου παρατηρούνται προβλήματα στην υδροδότηση, ενώ συνεργεία του δήμου κινούνται στον ορεινό όγκο, τόσο για να καταγράψουν τις ζημιές όσο και για να διευκολύνουν τους κατοίκους στην αποκατάστασή τους.

Πιο περιορισμένα είναι τα προβλήματα στον Δήμο Ορεστιάδας, ωστόσο οι συγκεντρώσεις υδάτων στις εισόδους της πόλης συνεχίζουν να δυσκολεύουν την κίνηση στο οδικό δίκτυο. Κλειστό είναι το 7ο νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Σαγήνης, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή κατακλύστηκε από νερά, ενώ συνεργείο της ΔΕΥΑΟ πραγματοποιεί εργασίες αποκατάστασης ζημιών που σημειώθηκαν σε υποδομές ύδρευσης στην περιοχή Νεοχωρίου.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, κυρίως στις περιοχές Άνθειας-Απαλού της δημοτικής ενότητας Τραϊανούπολης και στην περιοχή του Πόρου Φερών, όπου εχθές το απόγευμα είχε ληφθεί η απόφαση εκκένωσης του οικισμού, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά, αφού ο τοπικός χείμαρρος εκτονώθηκε όταν σταμάτησε η βροχόπτωση και ο κίνδυνος αποσοβήθηκε. Προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης σημειώνονται και στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ συνεργεία του δήμου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, για τη διενέργεια καταγραφής ζημιών και ελέγχων σε υποδομές.

Προηγούμενο άρθροΕυθύνες στα ΕΛΤΑ επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΥ για τις καθυστερήσεις φάρμακων σε Κώ, Λέρο και Κάλυμνο
Επόμενο άρθροΔήμος Αρριανών: Μεγάλες οι ζημιές σε Λύκειο, Δειλινά, Μικρό Πιστό, Πάσο και Βραγιά