Σύντομη άτυπη επαφή Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου

Μια πρώτη άτυπη επαφή μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση Πολιτείας – Εκκλησίας για το κλείσιμο των ναών αύριο ανήμερα των Θεοφανείων είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος τέλεσε τον πρώτο κύκλο ορκωμοσίας των νέων υπουργών και αναπληρωτών υπουργών της κυβέρνησης, ευχόμενος «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία».

Όπως αναφέρει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη ο κ. Ιερώνυμος παρέμεινε στο Προεδρικό για μισή ώρα μέχρι που ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος ορκωμοσιών και σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Οι δύο τους είχαν και άλλα τρία τετ α τετ κατά τη διάρκεια της πρώτης ορκωμοσίας, η μία μάλιστα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μένει να φανεί τι προέκυψε από την συνάντηση, που είχαν οι δύο τους.

Ερωτηθείς ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το θέμα που έχει προκύψει για τα Θεοφάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Για μια καλή κίνηση εκ μέρους της Εκκλησίας ώστε να εκτονωθεί η ένταση που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ιλίου- Αχαρνών-Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προαναγγέλλοντας το πρωί το Πρώτο Πρόγραμμα της την άτυπη συνάντηση.