La Repubblica: Η κυβέρνηση της Ιταλίας προτίθεται να παρατείνει την ισχύ της »κόκκινης ζώνης»

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προτίθεται να παρατείνει την ισχύ της »κόκκινης ζώνης» σε όλη την χώρα, τα σαββατοκύριακα, μέχρι και τον Φεβρουάριο αναφέρει σε ρεπορτάζ η  εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, το σχέδιο της κυβέρνησης, οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο χθες άγγιξε το 17,6%, και στην πρόβλεψη των επιστημόνων ότι, είναι πολύ πιθανό οι μολύνσεις να συνεχίσουν να αυξάνονται για άλλες δέκα ημέρες.

Η παράταση της «κόκκινης ζώνης» σημαίνει ότι από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί, για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες θα παραμένουν κλειστά σχεδόν όλα τα καταστήματα (εκτός από εκείνα με τρόφιμα, κομμωτήρια, όσα πωλούν παιχνίδια και φαρμακεία) και ότι τα καφέ- μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και κατ΄οίκον παράδοση.

Πιθανό θεωρείται σε έξι περιφέρεις της χώρας, σε σύνολο είκοσι ( Καλαβρία, Βένετο, και στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια, της Ανκόνα, της Γένοβας και της Τεργέστης), να διατηρηθούν, από την ερχόμενη Πέμπτη, και περιορισμοί κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκε στην Κύπρο το νέο στέλεχος του κορονοϊού VOC 202012/01
Επόμενο άρθροΣτην τελική ευθεία ο εμβολιασμός υγειονομικών – Οι πρώτες δόσεις σε περιφερειακά νοσοκομεία