Μπόλονι: «Έχω βαρεθεί τις αντιδράσεις των παικτών»

Αιχμές για τα πειθαρχικά παραπτώματα κάποιων παιχτών άφησε ο Λάζλο Μπόλονι σε συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε σε συνδρομητικό κανάλι. Ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι έχει βαρεθεί από τις αντιδράσεις των παιχτών και ξεκαθάρισε πως αυτό είναι ένα θέμα που το χειρίζεται αποκλειστικά η διοίκηση. Παράλληλα ο Μπόλονι μίλησε και για τις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνει το «τριφύλλι» στη μεταγραφική περίοδο, αλλά και για τις αποχωρήσεις παιχτών.

Παράλληλα, έδειξε το δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στο χειμερινό, μεταγραφικό «παράθυρο», ενώ αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάζλο Μπόλονι στο συνδρομητικό κανάλι:

-Για τους Βιγιαφάνιες, Μακέντα, τα πειθαρχικά παραπτώματα και το αν σκέφτεται και ο ίδιος να κάνει κάτι:

«Καταρχήν δεν είμαι εγώ αυτός που λαμβάνει τα πειθαρχικά μέτρα. Και ποτέ δεν λέω ότι πρέπει να πάρουμε δύο ή… δύο χιλιάδες ευρώ σαν πρόστιμο. Υπάρχει εσωτερικός κανονισμός και υπάρχει και η διοίκηση η οποία αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει. Για μένα προσωπικά για τους δύο παίκτες δεν υπάρχει από την πλευρά μου κάτι το χρηματικό. Όμως θέλω να πω ότι… αρκετά πλέον. Κι έχω βαρεθεί αυτές τις αντιδράσεις και τα ρεφλέξ που δημιουργούν ένα κακό όνομα ή μια κακή κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει διοίκηση που έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί αυτά τα προβλήματα».

-Για τη χρονιά που φεύγει:

«Πράγματι φεύγει μια δύσκολη χρονιά που είχε τις δυσκολίες της αλλά έτσι είναι η ζωή. Ουσιαστικά έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της. Κάποια στιγμή έρχεται κάτι το απρόσμενο που θεωρείς ότι δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά η ζωή έχει και τα καλά της και τα κακά της. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις τη μάχη σου και να το αντιμετωπίσεις».

-Για το πως θα χαρακτήριζε το διάστημα που ο ίδιος βρίσκεται στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού κι αν είναι ικανοποιημένος:

«Όχι, η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχει κίνητρο για την βελτίωση. Θα έλεγα ότι πράγματι αποσπάσαμε βαθμούς σε σημαντικά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε και βαθμούς. Είχαμε καταστάσεις όπου δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό. Αλλά θα πω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα πάει καλύτερα. Στους αγώνες παίρνεις αυτό που αξίζεις και πάντοτε κοιτάμε τη βελτίωση».

-Για τις μεταγραφές και τις επαφές του Παναθηναϊκού με την Αντβέρπ για τον Λαμκέλ Ζε:

«Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε προσπαθώ να απαντήσω όσο ανοιχτά γίνεται. Είναι μια ευαίσθητη περίοδος. Και θα ήθελα να σας πω πως στη ζωή κάνουμε αυτό που μπορούμε, όχι αυτό που θέλουμε. Ήδη το ρόστερ που έχουμε είναι ευρύ, ίσως και πολύ ευρύ. Και το να φέρουμε βεβαίως παίκτες με ποιότητα είναι μια δουλειά δύσκολη, βαριά, που προσπαθούμε να κάνουμε χωρίς να κάνουμε λάθη. Διότι το να βρεις τον καλό παίκτη, τον όχι ακριβό παίκτη δεν είναι μια δουλεία εύκολη. Δεν θα ήθελα να μπω στο συγκεκριμένο θέμα, ούτε να μιλήσω για αριθμούς. Έχουμε προτάσεις, αλλά βρισκόμαστε σε έναν λαβύρινθο και πρέπει να βγούμε απ’ αυτόν. Προτάσεις ακούμε συνέχεια από εδώ και από εκεί και ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Έχουμε μιλήσει με τον Λαμκέλ είναι αλήθεια. Αλλά αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι μπλοκαρισμένα».

-Για τις επικείμενες αποχωρήσεις από το ρόστερ μέσα στον Ιανουάριο:

«Δεν νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε πολλές αποχωρήσεις. Αλλά για κάποιους παίκτες, οι οποίοι δεν πρέπει να χάνουν το χρόνο τους, θα πρέπει να αποχωρήσουν. Μερικοί από τους παίκτες μας δεν παίζουν, όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά επειδή είμαστε αρκετοί, δεν είναι θέμα ποιότητας».

-Για τις εσωτερικές μεταγραφές του Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι παίζουν πλέον περισσότερο οι Αϊτόρ, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης:

«Αναμφίβολα μιλάτε για εσωτερικές μεταγραφές, άρα θα πρέπει να σας πω και για εσωτερικές αποχωρήσεις, επειδή γνωρίζετε πως ο Μαουρίσιο είναι απών και ο Κουρμπέλης έχει πρόβλημα τραυματισμού. Ενώ ο Σωκράτης δεν ξέρουμε πως ακριβώς είναι. Σας αναφέρω τρεις παίκτες που δεν έκαναν προπονήσεις μαζί μας. Άρα αυτές είναι οι εσωτερικές αποχωρήσεις. Για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σας, ναι, θα υπάρχουν εσωτερικές μεταγραφές και εσωτερικές «εξαγωγές»».

-Για το αν ψάχνει ο Παναθηναϊκός παίκτη για τον άξονα της μεσαίας γραμμής:

«Βεβαίως και ψάχνουμε, γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε χωρίς αυτούς. Αλλά στις πρώτες αναζητήσεις -καθώς κάθε τέσσερις μέρες έχουμε αγώνες- δεν πρέπει να ονειρευόμαστε. Η πρώτη μας αναζήτηση πρέπει να είναι μέσα από το εσωτερικό της ομάδας, από το υπάρχον ρόστερ. Διότι καταλαβαίνετε ότι την πρώτη λύση θα τη δώσουν οι παίκτες που είναι ήδη στο ρόστερ μας. Αυτοί θα πρέπει να δούμε πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το να ψάχνεις στο εξωτερικό έναν Κινέζο, έναν Ρουμάνο, έναν Βραζιλιάνο δεν είναι κάτι το οποίο βοηθάει και δεν θα είναι έτοιμοι την ώρα που τους χρειάζεσαι. Ουσιαστικά θα βρούμε τη λύση εκ των έσω. Θα ήθελα όμως να πω ότι 18 ώρες από τις 24, δουλεύουμε πολύ με το τηλέφωνο, μπροστά σε οθόνες. Για να κάνουμε δουλειά που έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Τρέχουμε για να προλάβουμε το χρόνο. Παράλληλα με αυτό δουλεύουμε την ομάδα και θέλουμε με μικρά βήματα να πάμε μπροστά. Έχουμε συναίσθηση… Δεν θέλουμε να βγάλουμε από την ισορροπία το γκρουπ που ήδη έχουμε. Και παράλληλα προσπαθούμε να αποφύγουμε νέα λάθη. Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι δουλεύουμε με μεγάλη υπευθυνότητα και θέληση».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 932 νέα κρούσματα – 50 θάνατοι – 438 διασωληνωμένοι
Επόμενο άρθροΑεροπορική εταιρεία ολοκλήρωσε υπερωκεάνια πτήση χρησιμοποιώντας καύσιμα από φυτικό λάδι