Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V στο επίκεντρο της συνάντησης Λαβρόφ – Τσαβούσογλου

Το εμβόλιο για την Covid-19, Sputnik-V και η προοπτική παραγωγής του στην Τουρκία, θα βρεθεί στο τραπέζι της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχουν ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος Ομολογός του αναφέρεται ότι προτίθενται να επιβεβαιώσουν το αμοιβαίο τους ενδιαφέρον για την διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τομέα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Στη συνάντηση, όπως τονίζεται θα υπάρξει συζήτηση σχετικά και με την προοπτική της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού στην Τουρκία.

Η  επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε δηλώσει ότι κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν έναν ευρύ κύκλο επίκαιρων περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην δράση του κοινού ρωσο-τουρκικού κέντρου επιτήρησης της εκεχειρίας και όλων των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθροΑπό 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Πότε έρχονται τα υπόλοιπα εμβόλια στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΣτην τελική ευθεία για τα 12 ν.μ. στο Ιόνιο – Πέτσας: Έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα από το Μάρτιο του ’16