Συνεχίζονται τα drive through test covid-19 σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through ) από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στην περιοχή της Θέρμης, στον Δήμο ΑμπελοκήπωνΜενεμένης αλλά και στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης, έλεγχοι θα γίνουν αύριο Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος, παραπλεύρως της οδού Θέρμης – Χαριλάου.

Έπειτα από αίτημα του Δήμου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποιεί ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 897 rapid tests εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,45%).

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ γίνεται χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να βγουν από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά τη λήψη του δείγματος οι διερχόμενοι οδηγοί συνεχίζουν την πορεία τους και για το αποτέλεσμα του ελέγχου ενημερώνονται μέσω αποστολής sms, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ή τηλεφωνικά στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική  ταυτότητα ή να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, η διένεργεια rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο συνεχίζεται αύριο Τρίτη 29, την Τετάρτη 30 από τις 10 π.μ. έως 3μ.μ. καθώς και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΚίνα: «Παρανοϊκός» ο άντρας που σκότωσε εφτά ανθρώπους με μαχαίρι
Επόμενο άρθροΣητεία: Τρίχρονο αγοράκι με κορονοϊό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο