Τ. Θεοδωρικάκος: Στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Αλλαγές στο ΑΣΕΠ

Για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση FOLLI-FOLLIE τόνισε ότι: «Κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν είναι υπεράνω ελέγχου. Διαφάνεια παντού για τους πάντες και για τα πάντα».

Μιλώντας για τα μέτρα κατά της πανδημίας, δήλωσε ότι: «Οι δήμοι πήραν 550 εκατομμύρια για να στηρίξουν την τοπική οικονομία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται με τον κρατικό μηχανισμό και συμπλήρωσε «έχω καλέσει τους δημάρχους να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό για τον εμβολιασμό».

Ως προς τον τρόπο που θα περάσει τις γιορτές τόνισε πως: «Θα περάσω τα Χριστούγεννα στο σπίτι μόνο με τη σύζυγο και τα παιδιά μου. Να είμαστε όσο εγκρατείς ήμασταν και το Πάσχα».

Μιλώντας για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ, έκανε λόγο για «νέες και μεγάλες ευκαιρίες για τη νέα γενιά, ενώ δήλωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2022 το αργότερο θα γίνει ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν δυνατότητες συγκλίσεων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία για τις προσλήψεις στο δημόσιο λέγοντας πως: «Ψυχομετρικά τεστ θα γίνονται μόνο για θέσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».

Ανέφερε πως με την υπάρχουσα νομοθεσία θα γίνουν οι προσλήψεις το 2021, ενώ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς τους Δήμους, ανέφερε πως: «Θα στηριχθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη. Ρυθμίζονται οφειλές που βεβαιώθηκαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο άρθροΙρλανδία: Για πιθανή εμφάνιση της νέας μετάλλαξης μιλούν οι ειδικοί
Επόμενο άρθροΔεν τα κατάφερε στην Πόλη ο Ολυμπιακός που έχασε 84-77 από την Φενερμπαχτσέ