Στην Κίναρο η ΠτΔ, στη Λήμνο ο υπ. Εθνικής Άμυνας – Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στους Φούρνους

Την στιγμή που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτονταν την ακριτική Κίναρο και τη μοναδική κάτοικο του νησιού, της Κυρά Ρηνιώ, οι Τούρκοι έδωσαν ένα ακόμη δείγμα των προθέσεων που έχουν για το Αιγαίο κάνοντας υπερπτήσεις στις νησίδες των Ανθρωποφάγων στο σύμπλεγμα των Φούρνων, δηλαδή περίπου 40 ναυτικά μίλια από την Κίναρο όπου βρίσκονταν η κα Σακελλαροπούλου.

Τέσσερα τα τουρκικά F-16 αυτή την φορά, σε αντίθεση με άλλες υπερπτήσεις που ήταν είτε από ζεύγος αεροσκαφών είτε από μονά μαχητικά. Πέταξαν στα 10.000 πόδια πάνω από τους Ανθρωποφάγους

Ελληνικά F-16 από την Αγχίαλο και την Σκύρο απογειώθηκαν για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών. Μάλιστα και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε μάρτυρας της επιχειρησιακής ετοιμότητας στη Σμηναρχία Μάχης της Σκύρου διότι όταν απογειωθήκαν τ’ αεροσκάφη για την αναχαίτιση αυτός ήταν εκεί για ν’ ανταλλάξει ευχές με τους μηχανικούς και ιπταμένους που αυτές τις ημέρες βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

Λίγο πιο βόρεια βρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο που επισκέπτονται τη Λήμνο. Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων από χθες έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι για να βρεθεί μαζί με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τον Άραξο έως τις Καστανιές του Έβρου ήταν ο πρώτος σταθμός και σήμερα εκτός από τη Λήμνο θα επισκεφθεί κι άλλες ακριτικές μονάδες και φυλάκια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Προηγούμενο άρθροΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Μικρές συναυλίες έξω από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης την παραμονή των Χριστουγέννων
Επόμενο άρθροΔωρεάν διάθεση καυσόξυλων από τον Δήμο Άργους Ορεστικού