Ηνωμένο Βασίλειο: Ένταση στο λιμάνι του Ντόβερ μεταξύ οδηγών και αστυνομίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο σε κρίση καθώς η μετάλλαξη του ιού θα θέσει περισσότερες περιοχές σε αυστηρό περιορισμό, ενώ η ένταση αυξάνεται στο λιμάνι του Ντόβερ. Οι οδηγοί ζητούν να φύγουν εφόσον η Γαλλία το επιτρέπει αλλά ακόμη δεν άρχισε η ροή.

Τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία με τη Γαλλία χτες το βράδυ να ανοίξουν τα σύνορα με την προϋπόθεση οι οδηγοί και επιβάτες να έχουν αρνητικό τεστ. Ένα κέντρο για τεστ έχει στηθεί στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μάνσον κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ. Πολλά φορτηγά βρίσκονται ήδη εκεί όμως υπάρχει πρακτική δυσκολία πως θα μεταφερθούν οι οδηγοί από την ουρά στον δρόμο στο αεροδρόμιο καθώς βρίσκεται 18 μίλια μακριά.

Ο υπουργός Κοινοτήτων Ρόμπερτ Τζένικ ελπίζει να αρχίσουν να περνάνε τα σύνορα από σήμερα όμως η αποσυμφόρηση θα πάρει αρκετές μέρες.

Οι οδηγοί κατέβηκαν από τα φορτηγά τους και ζήτησαν να ανοίξουν τα σύνορα όπως άκουσαν για να περάσουν στην Γαλλία. Αστυνομικοί φαίνεται να λένε ότι κάποια πιστοποιητικά τεστ που έδειξαν ήταν ψεύτικα. Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ οδηγών και αστυνομικών και όσο περνάει η ώρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Ήδη οι οδηγοί άρχισαν να κλείνουν δρόμους ως διαμαρτυρία στην ταλαιπωρία τους.

Από το πρωί κατάφεραν να περάσουν περισσότερα από 150 επιβατικά αυτοκίνητα με αρνητικό τεστ από το Ευρωτούνελ.

Περισσότερες περιοχές της Αγγλίας θα μπορούσαν να τεθούν στην κατηγορία 4 από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων εν μέσω φόβων για την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του ιού.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η παραλλαγή έχει ήδη εξαπλωθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στην Ουαλία και τη Σκωτία.

Το Εργατικό κόμμα θα στηρίξει την κυβέρνηση σε αυστηρότερο lockdown.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Προηγούμενο άρθροΈγκλημα στην Καβάλα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο κατηγορούμενος
Επόμενο άρθροΤο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά της Covid- 19