Υπό εξέταση η διακοπή αεροπορικών συνδέσεων ΕΕ με Βρετανία και Ν. Αφρική

Η Γερμανία θα περιορίσει τις «δυνατότητες σύνδεσης» με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες.

Υπό επεξεργασία βρίσκονται οι σαφείς κανόνες για το θέμα αυτό και η Γερμανία βρίσκεται «σε επαφή για το ζήτημα αυτό με τους ευρωπαίους εταίρους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Οι θαλάσσιες και χερσαίες συνδέσεις με τη Βρετανία θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εντείνοντας την ανησυχία στην Ευρώπη, όπου βρίσκεται σε έξαρση το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πηγές: Reuters, Bild, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Δευτερα 21/12
Επόμενο άρθροΌσες φορές πήγα να δω την Αλίκη στο νοσοκομείο το έκανα πολύ διακριτικά, έμπαινα μέσα από την πίσω πόρτα…