Καθολικό lockdown από σήμερα και στην Κοζάνη – Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια

Σε σκληρότερο lockdown μπαίνει από σήμερα η Κοζάνη στα πρότυπα του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας και της Μάνδρας. Η εφαρμογή των μέτρων θα έχει ισχύ για 7 ημέρες. Αυστηρότατοι έλεγχοι ξεκίνησαν το Σάββατο στα λιμάνια, ιδιαίτερα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ταξιδεύουν μόνο εκείνοι που το δικαιούνται, καθώς και ότι εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας.

Στην Κοζάνη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 397 ενεργά κρούσματα  κορονοϊού με 81 να νοσηλεύονται και με μέσο όρο ηλικίας τα 53,26 έτη. Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή σε αυτή την Περιφερειακή Ενότητα προβλέπουν – μεταξύ άλλων – επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους μόνο προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του click-away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα όπου ήδη ισχύει αυστηρό lockdown. Στον Ασπρόπυργο, υπάρχουν 126 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, στην Ελευσίνα 65 και στη Μάνδρα 30 κρούσματα.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλους 96 θανάτους, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν διασωληνωμένοι 527 ασθενείς. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 916.

Επίσκεψη σε νοσοκομεία και δομές στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί ορφανοτροφείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας και Βέροιας.

Την Ελευσίνα θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης και εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Εν τω μεταξύ, νέο πρόγραμμα για δωρεάν μαζικά rapid test, με στόχο να φτάσουν τα 12.000 ημερησίως, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Από τη Δευτέρα το βράδυ οι πολίτες θα μπορούν μέσω της διεύθυνσης testing.gov.gr να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί, και θα ενημερώνονται με SMS.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΖώδια σήμερα 19/12 Σάββατο
Επόμενο άρθροΗ Αμφίπολη στο επίκεντρο του διασυνοριακού αναπτυξιακού σχεδιασμού για τον τουρισμό