Μπ. Τζόνσον: Απάνθρωπο να απαγορευτεί ο εορτασμός των Χριστουγέννων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησής του να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την πανδημία κατά τη διάρκεια των εορτών, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν απάνθρωπο «να απαγορευτούν τα Χριστούγεννα».

«Θέλω να είμαι σαφής, δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε τα Χριστούγεννα, να τα ακυρώσουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν απάνθρωπο και ενάντια στα ένστικτα πολλών ανθρώπων σε αυτή τη χώρα».

Ο Μπ. Τζόνσον τόνισε ότι θα εφαρμοστεί το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου.

«Δεν θα ήταν σωστό, πιστεύουμε, να θεωρήσουμε εγκληματίες τους ανθρώπους εκείνους που έκαναν σχέδια και απλώς θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο με τους αγαπημένους τους» είπε, επιμένοντας ότι θα ήταν πιο ασφαλές να οργανωθούν «μικρές» γιορτές.

Λίγες ώρες αφότου έκλεισαν ξανά οι παμπ και τα εστιατόρια στο Λονδίνο και σε ορισμένες άλλες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σημείωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να σχεδιάζουν μόνο «μικρά καλά Χριστούγεννα» και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, αρνούμενος να απαγορεύσει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 αυξάνεται σε πολλές περιοχές.

Ο Μπόρις Τζόνσον, αφού επέβαλε τα πιο δρακόντεια περιοριστικά μέτρα εν καιρώ ειρήνης στη Βρετανία, θέλει να αποφύγει να γίνει ο πρώτος ηγέτης, μετά τον Όλιβερ Κρόμγουελ τον 17ο αιώνα, που απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Το σχέδιο του Μπ. Τζόνσον να χαλαρώσει τους περιορισμούς έχει επικριθεί από δύο από τα σημαντικότερα ιατρικά περιοδικά.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜπ. Τζόνσον: «Θα ήταν απάνθρωπο» να απαγορευτούν τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθρο14 νέα κρούσματα στην Φλώρινα