Κοζάνη: Ανησυχία στην κοινότητα Λυγερής λόγω των αυξημένων θετικών κρουσμάτων

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας 60χρονος άντρας από τη Λυγερή Κοζάνης, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σήμερα καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση του, ενώ την ίδια στιγμή πήρε εξιτήριο η σύζυγος του, η οποία θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό.

Ακόμα ένας 50χρονος και μια γυναίκα, παραμένουν για νοσηλεία ενώ 12 τουλάχιστον άτομα φέρουν συμπτώματα του ιού, με έκδηλη την ανησυχία των κατοίκων του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη εν λόγω τοπική κοινότητα οι 70 περίπου κάτοικοι αναμένουν να τους επισκεφτεί η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για να εκτιμηθεί η κατάσταση, με την ανησυχία να είναι διάχυτη σε όλο το χωριό.

Όπως έγινε γνωστό, η διασπορά ξεκίνησε από τον ψάλτη, που μετακινήθηκε από διπλανή τοπική κοινότητα για τις ανάγκες της λειτουργίας μαζί με τον ιερέα,ο ιός μεταδόθηκε σε μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής. Μέρος των κατοίκων μετακινείται από το χωρίο στην πόλη της Κοζάνης και αντίστροφα, καθώς απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Εγκρίθηκε η εμπορία του πρώτου τεστ Covid-19 που θα γίνεται στο σπίτι
Επόμενο άρθροΠυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει του μαζικού εμβολιασμού – Στις 21/12 η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ