69χρονη απεβίωσε δίπλα στον 37χρονο γιό της στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

Την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παρουσίασε σε συνέντευξή του σήμερα ο διοικητής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην απώλεια μιας ακόμη γυναίκας 69 ετών που νοσηλευόταν εδώ και τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Το συνταρακτικό είναι ότι σε διπλανή ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 37χρονος γιός της που δίνει ακόμη τη μάχη για τη ζωή του.

Ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με το άνοιγμα της αγοράς, των εκκλησιών ή των σχολείων τονίζοντας ότι «η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;»

Ο κ. Καπραβέλος ζήτησε να μιλήσουμε για άρση των μέτρων το νωρίτερο τον Απρίλιο και τόνισε ότι «τα παιδιά μπορεί να μην νοσούν εύκολα αλλά μεταδίδουν τον ιό».

Προηγούμενο άρθροΤο αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη δεν βοηθά τους ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη από Covid-19
Επόμενο άρθροΑμερικανική έρευνα: Τα νοικοκυριά σημαντικός χώρος μετάδοσης του κορονοϊού