Επιδοτήσεις για αγορά tablet από μαθητές και φοιτητές – Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

Την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών που είναι απαραίτητες για την τηλεκπαίδευση, επιδοτεί η κυβέρνηση για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Με μία επιταγή 200 ευρώ, ο δικαιούχος θα μπορεί να αγοράζει tablet, laptop ή desktop για τη συμμετοχή του στα διαδικτυακά μαθήματα. Το συνολικό κόστος του μέτρου φτάνει τα 112 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το μέτρο αφορά μικρά παιδιά, εφήβους και ενήλικες από 4 έως 24 ετών. Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κάποιος το voucher είναι για ζευγάρι με ένα παιδί μεικτό εισόδημα έως 10.500 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά έως 12.000, για ζευγάρι με τρία παιδιά έως 13.500 ευρώ, για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί έως 9.000 ευρώ και για μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά έως 10.500ευρώ.

Εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους.

Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για την επανένταξη στις 100 ή 120 δόσεις όσων έχασαν τη ρύθμιση στη διάρκεια της πανδημίας και ανήκουν στις πληττόμενες κατηγορίες.

Έως το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν στο gov.gr τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) όσοι μακροχρόνια άνεργοι δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.

Παράλληλα, έως την Πέμπτη έχουν προθεσμία να υποβάλουν αίτηση για τα αναδρομικά στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ οι κληρονόμοι των θανόντων συνταξιούχων που ήταν εν ζωή ολόκληρη ή μέρος της περιόδου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.

Θα πρέπει, επίσης, να επισυναφθούν όλα τα ζητούμενα πιστοποιητικά, ωστόσο όσοι δεν τα διαθέτουν τώρα, θα πρέπει να τα επισυνάψουν έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: EΡΤ

Προηγούμενο άρθροΣυνομιλία Κυρ. Μητσοτάκη – Ν. Φίλη μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΡεβεγιόν με περιορισμούς και δώρα click away