Ρεβεγιόν με ασφάλεια – Γιορτές σε στενό κύκλο

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, τα φετινά Χριστούγεννα θα γιορταστούν σε στενό κύκλο. Η εστίαση θα είναι κλειστή και η ανταλλαγή επισκέψεων σε σπίτια θα επιτρέπεται με αυστηρούς αριθμητικούς περιορισμούς.

Νέες αλλαγές στην καθημερινότητά μας έρχονται με την εφαρμογή των μέτρων εν όψει των εορταστικών ημερών. Αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές και δεν θα έχουν ξενύχτια. Όχι εκτός σπιτιού, τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα ισχύουν:

Διατήρηση απαγόρευσης κυκλοφορίας 22.00-05.00

Ανοιχτές εκκλησίες Χριστούγεννα και Θεοφάνεια

Απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών

Εφόσον ανοίγει το λιανεμπόριο για click away, μετατίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 στις 10 το βράδυ έως και τις 5 τα ξημερώματα, από αύριο, 13/12 έως και τις 7/1 -με τις εξαιρέσεις που έχουν ήδη προβλεφθεί, π.χ. για λόγους υγείας, μετάβαση σε νοσοκομείο.

Για τις εορταστικές λειτουργίες στους ναούς, θα επιτρέπονται έως εννέα πιστοί στις εκκλησίες και έως 25 στους Μητροπολιτικούς Ναούς. Δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός των υδάτων των Φώτων.

Φυσικά, απαγορεύονται οι εκδρομές είτε σε χειμερινούς προορισμούς είτε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας.

Πώς θα γίνει το ρεβεγιόν

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι για το ρεβεγιόν θα είναι η οικογένεια μόνη της ή το πολύ με ακόμη μία. Σύνολο τα εννέα άτομα.

Το επόμενο σημαντικό ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου, δεδομένου ότι τα SMS έχουν συγκεκριμένη χρήση, π.χ. για μετακίνηση σε εργασία, άθληση, κ.ο.κ.

Επίσης ανοιχτό παραμένει το αν την την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρξει κάποιου είδους ελαστικοποίηση της νυχτερινής μετακίνησης και με ποιον τρόπο. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε.

Πήγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Προηγούμενο άρθροΜε το βλέμμα στο εμβόλιο – Το βάρος στη δημιουργία σχετικών υποδομών
Επόμενο άρθροΑπτό δείγμα προθέσεων ζητεί η Αθήνα από την Άγκυρα