Πυρά του Α.Τσίπρα για πανδημία και το εξοχικό στο Σούνιο

Πυρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για την εξοχική κατοικία στο Σούνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενώ έχουμε πάνω από δέκα μέρες εκατόμβη νεκρών δεν έχει πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών, για τις παραλείψεις και τα λάθη 8 μηνών, είπε. Επέμεινε ιδιαίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση στο ότι δεν υπάρχει σοβαρή διαδικασία καταγραφής κρουσμάτων, δεν υπάρχει συνταγογράφηση των τεστ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν αξιοποίησε τους 8 μηνες από την έναρξη της πανδημίας για να θωρακίσει τη χώρα.

Ερωτηθείς για το σπίτι που νοικιάζει κοντά στο Σούνιο, επανέλαβε τα στοιχεία, που έχει δώσει στη δημοσιότητα, τόνισε ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει ούτε να φοβηθεί, αντιθέτως δίνει απαντήσεις όπως οφείλουν όλοι για τη διαφάνεια. Έθεσε δε ερωτήματα για τον πρωθυπουργό για τα 32 ακίνητα, όπως είπε που εκείνος έχει στην κατοχή του και με αφορμή το δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ, όπως είπε, του πρωθυπουργού, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων, καθώς εάν υπάρχει, όπως είπε τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα, είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Στέλιος Πέτσας είπε: «πολύ ωραία η προσπάθεια συμψηφισμού, αλλά δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες έχουν βγάλει για τα συμπεράσματα τους για το λαϊκό παιδί από την Κυψέλη, που τελικώς είναι μεγαλοαστός, που ζει στο Σούνιο και ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα».

Σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκαναν φύλλο και φτερό τα προσωπικά στοιχεία του πρωθυπουργού και δεν βρέθηκε τίποτε, όλα τα στοιχεία είναι στο φως. Αναφορικά με το σπίτι που διαμένει ο κ. Μητσοτάκης στο Λυκαβηττό, αυτό είναι ιδιόκτητο. Όχι στη λασπομαχία, τα πολιτικά συμπεράσματα έχουν βγει».

Ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος στο θράσος και τόσο στρυμωγμένος από τις αποκαλύψεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η ΝΔ. Κάνει λόγο για αστεία επιχειρήματα και καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να μην προσπαθεί να φορτώσει σε άλλους προβλήματα που προκαλεί ο ίδιος στον εαυτό του.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελλάκης , Μαρίνα Παπαδάκη

 

Προηγούμενο άρθροH συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Live μετά την ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΟ πατέρας του 8χρονου με κορονοϊό που βγήκε από τη ΜΕΘ στο Ρίο μίλησε στην ΕΡΤ