Οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την συμφωνία των»27″-Τι γράφει ο Τύπος

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Τουρκία από την συμφωνία των «27» στη Σύνοδο Κορυφής  αν κρίνει κανείς από τις αναρτήσεις των τουρκικών  μέσων ενημέρωσης και ιδίως των βασικών εφημερίδων.

Ο πρόεδρος Ερντογάν  απουσιάζει στο Αζερμπαιτζάν  και δεν έχει μιλήσει ακόμα, αν και όλα δείχνουν ότι περίμενε μια τέτοια απόφαση επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε. Πριν την αναχώρηση του εμφανίστηκε αρκετά χαλαρός λέγοντας πως «εμείς έχουμε υπομονή και περιμένουμε από το 1963, δεν αλλάζουμε τους στόχους μας και τις αποφάσεις μας» παρουσιάστηκε δηλαδή  καθόλου ανήσυχος για το τι θα προκύψει στις Βρυξέλλες.

Η Χουριέτ  αναφέρει πως  δεν βγήκε απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ .

Η Γενί Σαφάκ  σημειώνει πως δεν βγήκε απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ.Η Ελλάδα γύρισε με άδεια χέρια από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι «η ΕΕ θέλει να δώσει μία ευκαιρία στο διάλογο με την Τουρκία»

Η Μιλιέτ  στον τίτλο της γράφει πως «Η Ελλάδα τρελάθηκε – Δεν πήραν αυτό που ήθελαν» και η Α Χαμπέρ ότι «Δεν βγήκε απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ»

Η Σοζτζού αναφέρει ότι «Οι  ηγέτες της ΕΕ δεν πήραν απόφαση κυρώσεων για την Τουρκία» και η Τ24 πως  η ΕΕ  αποφάσισε διεύρυνση της λίστας προς τουρκικές εταιρείες και πολίτες – Τα πιο σκληρά βήματα αφέθηκαν για το Μάρτη.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Κλειστά από σήμερα εμπορικά κέντρα (malls) και εστίαση
Επόμενο άρθροΣύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για μείωση εκπομπών διοξείδιου του άνθρακα μέχρι το 2030