Αρνητικό τεστ Covid-19 για τον Χάμιλτον – Θα τρέξει στο Άμπου Ντάμπι

Ο Λιούις Χάμιλτον θα τρέξει τελικά στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι αφού «εμφάνισε έναν αριθμό αρνητικών τεστ Covid-19», όπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η F1, η FIA και η Mercedes.

«O Λιούις Χάμιλτον συμπλήρωσε τις 10 μέρες καραντίνας στο Μπαχρέιν και ήταν ελεύθερος να φύγει από τη χώρα σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς των αρμόδιων αρχών», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Έφτασε στο Άμπου Ντάμπι μετά από επιβεβαίωση των τοπικών αρχών ότι θα μπορούσε να το κάνει και αφού εμφάνισε ένα αρνητικό τεστ μετά την καραντίνα. Τα πρωτόκολλα της FIA για την Covid-19 παραμένουν ξεκάθαρα και δεν έχουν αλλάξει. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί πρόσβαση στα πάντοκ της Φόρμουλα 1, όπως ορίζεται στο Παράρτημα S του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, ενώ απαιτείται άλλο ένα αρνητικό τεστ λιγότερο από 24 ώρες πριν την άφιξη. Ο Λιούις είχε αρνητικά τεστ σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι και θα του επιτραπεί η πρόσβαση στα πάντοκ.

Η FIA, Formula 1 and Mercedes-AMG Petronas F1 Team μπορούν να επιβεβαιώσουν σήμερα ότι ο Λιούις Χάμιλτον εμφάνισε έναν αριθμό αρνητικών τεστ Covid-19», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η επιστροφή του Χάμιλτον στη δράση συνεπάγεται ότι η Mercedes δεν θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του Τζορτζ Ράσελ ο οποίος θα επιστρέψει στη Williams.

Πηγή: formula1.com, racefans.net

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: Απολογούνται για τον βιασμό της Ισλανδής φοιτήτριας
Επόμενο άρθροΑποχαιρέτησε το Europa League με ήττα η ΑΕΚ