Φορολογική ελάφρυνση για οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίζονται στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα ξεκινάει η εφαρμογή του κίνητρου φορολογικής ελάφρυνσης (tax relief) ύψους 30%.

Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Το tax relief μπορεί να συνδυαστεί με το επενδυτικό κίνητρο (cash rebate) ύψους 40%, μέσω του οποίου έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη περισσότερες από 100 εγχώριες και διεθνείς παραγωγές την τελευταία διετία.

Το κίνητρο λειτουργεί δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 71Ε του ν.4172/2013 όπως έχουν τροποποιηθεί από τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4704/2020, σύμφωνα και με την πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, και υλοποιείται μέσω του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του cash rebate, έχουν επενδυθεί στη χώρα μας περισσότερα από 92 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας περισσότερες από 23.000 θέσεις απασχόλησης για τα γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες.

Προηγούμενο άρθροΌσα έγιναν στην πρωινή-μεσημεριανή ζώνη την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΗ μάχη της τηλεθέασης το μεσημέρι της Πέμπτης