Μαίνεται η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Μικρή αχτίδα αισιοδοξίας στη Θεσσαλονίκη

Τιτάνιες οι προσπάθειες ολόκληρου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που αντιστέκεται με όσα μέσα διαθέτει στην εξάπλωση του κορονοϊού. Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει σε καθοδική τροχιά αλλά ο αριθμός των θανάτων είναι εφιαλτικός. Ιδιαίτερα δοκιμάζονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ενώ χαραμάδα ελπίδας δίνει γυναίκα 102 ετών που βγήκε νικήτρια στη μάχη κατά του ιού.

Παρά την σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα, συνεχίζεται η πίεση που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα νοσοκομεία.

Νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων από κορονοϊό καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, είχαμε 121 νέους θανάτους, 606 διασωληνωμένους και 1.747 νέα κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Έλενας Τσιώτα από το νοσοκομείο Παπανικολάου που εφημερεύει, δεν υπάρχει σήμερα τόσο μεγάλη προσέλευση ύποπτων περιστατικών. Ωστόσο εξακολουθούν να είναι γεμάτες όλες οι κλίνες ΜΕΘ από ασθενείς με Covid. Μικρή αχτίδα αισιοδοξίας και τα χθεσινά στοιχεία για τις εισαγωγές στο Ιπποκράτειο που ήταν μειωμένες κατά 15%.

Δύσκολη ήταν η εφημερία του Σαββάτου στη Δράμα όπου έγιναν 17 εισαγωγές και σημειώθηκαν 4 θάνατοι ενώ αναμένονται να γίνουν διακομιδές και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Από τις αρχές Νοεμβρίου 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Δράμα, ενώ καταγράφηκαν 1919 κρούσματα από κορωνοϊό.

Καμία κενή ΜΕΘ δεν υπάρχει στην Λάρισα. Ασθενείς έχουν διασωληνωθεί και στα χειρουργεία.

Μήνυμα αισιοδοξίας στην μάχη κατά του κορονοϊού στέλνει το περιστατικό γυναίκας 102 ετών, από την Κέρκυρα η οποία ξεπέρασε τη νόσο, μετά από νοσηλεία εβδομάδων, με ισχυρά συμπτώματα και επέστρεψε στο σπίτι της.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ανάρτηση νοσηλευτριών από το Μάματσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Πάνω στις ειδικές στολές τους έγραψαν χριστουγεννιάτικες ευχές και ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

Στο μεταξύ ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν χθες τα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα για rapid test. Μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχαν γίνει 869 τεστ κι βρέθηκαν 2 θετικά.

Στην Κάρυστο, πάρτι με 13 καλεσμένους, διοργάνωσε στην εξοχική της κατοικία, 47χρονη οδοντίατρος, η οποία συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τέλος, συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Ελενα Τσιώτα, Βαγγέλης Μητρούσιας, Ρένα Πανταζόγλου, Αθανασία Σταμοπούλου – Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν θα δούμε το “Ενωπίος Ενωπίω” τη Δευτέρα;
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων